باسلام و احترام
با توجه به بیانات ارزشمند جناب آقای دکتر معارف در مورد سرفصل های رشته علوم قرآن و حدیث:
ایرادهایی که به سرفصلها و دروس مربوط به این رشته وارد است و به نظرم باید اصلاح بشه:
1- چرا سرفصلهای این رشته در دانشگاه ها متفاوت است؟!چون هر دانشگاهی تعیین سرفصلهای مربوطه را به اساتید گروه واگذارمی کند و هر استادی با توجه به علاقه و تخصصی که در آن زمینه دارد سرفصل را تعیین می کند و اقدام به تدریس می کند در حالی که باید در تهران این سرفصلها توسط عده ای خاص تعیین شود و به همه ی دانشگاه ها ابلاغ شود بعد خواهیم دید که اساتید توانایی تدریس در بعضی سرفصلها را واقعا ندارند و آن وقت است که میتوانیم میزان توانایی و فهم اساتید را بسنجیم.
2- کتب مربوط به سرفصلها و دروس تکراری است. به طور مثال تا کی در دانشگاههای ما باید تاریخ حدیث دکتر مجید معارف تدریس شود؟ یک بار هم تاریخ حدیث دکتر پاکت چی تدریس شود تا ابطال و اصلاح برخی تصورات ما در حوزه حدیث روشن شود.
در مورد بقیه دروس هم به همین منوال...
3- سرفصلها واقعا کاربردی نیستند. چند واحد ما در دانشگاه علوم اجتماعی و قرآن میخونیم. چند واحد علوم تربیتی و قرآن میخونیم. چند واحد مسائل روز دینی را میخونیم؟(قضاوت با شما)،بحث در این زمینه طولانی است.
4- مهم تر از موارد بالا این که به نظر بنده در کلاس های این رشته باید بیشتر وقت کلاس به طرح شبهات و به قول خودمون کفریات صرف بشه. اساتید باید در این کلاسها بدترین شبهات را از کتب مختلف(که من جرأت نمیکنم اسم برخی از آن ها را به زبان بیاورم) مطرح کنند و حتی برای دانشجو اثبات کنند تا دانشجو را به چالش بکشند و آن وقت واقعیت ها را دریابیم. اما تا آنجایی که من اطلاع دارم اگر استادی حتی حرف جدید هم بخواهد بزند چه برسه به شبهه با او برخورد میکنند و به هزاران چیز او را متهم می کنند. واقعا خودمون قضاوت کنیم آیا اگر این سیستم در کلاس ها نباشد میتوانیم از حقوق دین و قرآن دفاع کنیم؟البته بازم میگم نه این شبهاتی که همه جا مطرح میشه نه! شبهاتی که فرد جرأت شنیدن آن را نداشته باشد.
5و6- دو مورد بسیار مهم و اساسی هم هست که اگر مدیر محترم وبلاگ صلاح بدونند و اجازه بدهند آن ها را مطرح خواهم کرد.
کلیدواژه ها: